Eskişehir’de şüpheli ölüme ilişkin bilimsel rapor mahkemeye sunuldu
ESKİŞEHİR’de Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çağlar Özdemir’in 68 sayfalık raporu mahkeme dosyasına girdi. Özdemir’in raporunda, “KGYS güvenlik kamerası kayıtlarına yansıyan Zerin Kılınç’ın düşme hareketi ile otopside tespit edilen yaralanmanın, Yılmaz Sazak’ın anlatımındaki düşme pozisyonu ve hareketi ile izahının mümkün olmadığı belirtildi. ,” sanığın sözleriyle ilgili olarak, “İntihar etmiştir.”
Emek Mahallesi’nde sevgilisi Yılmaz Sazak ile birlikte yaşayan 12 yaşındaki kız çocuğu annesi Zerin Kılınç, geçen yıl 20 Haziran günü saat 21.30 sıralarında binanın ikinci katındaki apartmanın penceresinden düştü. Sağlık ekiplerince Eskişehir Şehir Hastanesine kaldırılan Kılınç kurtarılamadı. İlk otopsi muayenesinde; Kılınç’ın yüksekten düşerek hayatını kaybettiği belirlendi. Yapılan incelemede yerde ve kapıda kan lekeleri, kırık cam ve kırık bir kül tablası olduğu belirlendi. Yılmaz Sazak olaydan 7 ay sonra gözaltına alındı. Sazak bu kez ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklandı.
Eskişehir 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden davada Zerin Kılınç’ın aile avukatı Ahmet Seyhan, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çağlar Özdemir’den ‘bilimsel görüş’ istedi. prof. Dr. Çağlar Özdemir’in 15 Haziran’da tamamladığı ve olayın canlandırılmasının görsellerinin yer aldığı 68 sayfalık tutanak mahkemeye sevk edildi. Zerin Kılınç’ın şüpheli ölümünden 7 ay sonra tutuklanan sanık Yılmaz Sazak’ın ifadesinde, “Daha önce sağ ayağını cama atıyordu, sol ayağını da cama doğru çekiyordu” sözleri hatırlatıldı. Raporda, Zerin Kılınç’ın düşme hareketi ve otopside tespit edilen yaralarının Yılmaz Sazak’ın düşme durumu ve hareketi ile açıklanması mümkün olmadı. Hareketinin rotasyonel sürekliliği göz önünde bulundurularak ayakların üst planda, başın alt planda olduğu değerlendirildi. Alt durumda vücut eklem hareket sınırlarını aşan bir kuvvetle zıplaması gerekir. Bu şekilde düşme ile vücut pozisyonunu ve dönme hareketini açıklamak mümkün değildir” denildi.
Eskişehir 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşması 10 Temmuz’a ertelendi.