Sağlık

Sebzelerden Bile Güçlü Olan Bu 6 Baharatın Mucizevi Faydalarını Bilmelisiniz!

Genel olarak sebze tüketiminin sağlık için önemli olduğunu biliyoruz. Ancak baharatların sebzelerden bile güçlü antioksidanlar olduğunu daha önce duymamış olabilirsiniz. Doç. Muhammed Keskin, kalp krizi ve kolesterol gibi değerli rahatsızlıklar için baharatı önemsediğini belirtti. Ayrıca mutlaka tüketilmesi gereken 6 çeşit baharatı anlattı.

birlikte bakalım…

Kaynak:https://twitter.com/cardibey/status…

Sebze ve meyvelerin yemeklerin ortasındaki değerini daha önce duymuş olabilirsiniz. Ancak bu sefer sizi şaşırtacak bir bilgi ile karşı karşıyasınız: Baharatlar.

Hastalıklara iyi gelen ve güçlü bir antioksidan kaynağı olan sebzelerin tüketilmesi konusunda uzmanlardan sıklıkla teklif alıyoruz. Ama baharatlar bizi yanılttı.

Doç. Dr. Muhammed Keskin, baharatların sebzelerden çok daha güçlü bir antioksidan kaynağı olduğunu açıkladı.

Kalp krizi ve kolesterole iyi gelir.

Keskin, baharatların kalp krizi riskini azaltırken ağrı eşiğini yükselttiğini anlattı.

Ayrıca kolesterolü düşüren baharatları hiç duymamış olabilirsiniz.

Birçok kanser türüyle mücadelede başarılı olduğunu söyleyen Keskin, baharatların metabolizmayı hızlandıran besinler olduğunu da ifade etti.

Baharat tüketiminin vücuda sağladığı faydalar dışında psikolojiye de iyi geldiği bildirilmektedir.

Ruha ve bedene şifa veren baharatlardan hangisini tüketelim diye soruyorsanız hemen cevaplayalım.

Keskin, YouTube kanalında paylaştığı ‘Hayatımızı Uzatan 6 Baharat’ adlı videosunda en faydalı 6 baharat türünü ortadan anlattı.

1. Tarçın

  • Keskin’in “kardiyologların en sevdiği baharatlardan biri” olarak tanımladığı tarçın baharatının diyabet önleyici özelliği olduğunu söylüyor. Kan şekerini düzenleyerek şeker hastaları için değerli bir rol oynayan tarçın, günde 1 ila 6 gram arasında tüketildiğinde kan şekerini yüzde 12 oranında düşürdüğü biliniyor.

  • Tarçın aynı zamanda içerisinde bulunan sinnamaldehit ile kanserle savaşır. Kalp damarlarını koruyan ve metabolizma dostu bir baharat olarak tanımlanmaktadır.

  • Ayrıca kan şekerini düşürdüğü ve stabilize ettiği bilinmektedir.

  • Tarçın uyarısı Keskin, Seylan tarçınının Çin tarçınından daha güçlü olduğunu söylüyor.

  • Çaylarınızda tarçın kullanabilirsiniz.

2. Zerdeçal

  • Zerdeçaldaki kurkumin doğal bir ağrı kesicidir. Eklem ağrıları, baş ağrısı ve kronik ağrılar için uygundur.

  • Kalp ve damar sağlığını korur. Alzheimer, Parkinson ve kanser riskini azaltır. Kötü kolesterol seviyelerini azaltabilir.

  • Zerdeçalı tüketirken karabiber ile birlikte tüketmek önemlidir. Etkisini arttıran bir baharat olduğu için yemeklerde karabiber ve zeytinyağı ile 800 grama kadar kullanabilirsiniz.

3. Acı biber

  • Ömrü uzatan baharat acı biberdir. Erkeklerde kolesterolü düşürür, metabolizmayı hızlandırır ve testosteron hormonunu artırır.

  • Haftada dört gün 1 gram acı biber kullanmalısınız. Aksi takdirde reflü ve gastrit gibi mide rahatsızlıklarına neden olabilir.

4. Zencefil

  • Zencefil, antiinflamatuar özelliklere sahip güçlü bir antioksidandır. Kemoterapinin yan etkilerini azaltan bir elementtir.

  • Kan şekerini dengeler ve kolesterolü düşürür. Günde 2 gram zencefil tüketimi sağlık açısından faydalıdır. Yemeklerde ve çaylarda kullanılabilir.

5. Biberiye

  • B, E, C ve K vitaminlerini alabileceğiniz mucizevi baharatlardan biri olan biberiye, ağrı eşiğini yükseltiyor. Ağrı kesici özelliği vardır.

  • Gerginliğe iyi gelir.

  • Demir ve fosfor açısından zengin olan biberiyenin alerjik semptomları azalttığı ve migrene iyi geldiği bildirilmektedir.

  • Günde 5 ila 200 mg tüketimi sağlık açısından faydalıdır.

6. Nane

  • Bağırsak düzenleyici olan nane, sinirsel nedenlerle gelişen hastalıklara iyi gelir. Gerginliğe iyi gelir.

  • Nane yağı kullanımı ruhsal bozukluklara da iyi gelmektedir.

  • Bağırsak rahatsızlığı için yeterli olan nane kalp için de faydalı olabilir.

midyat-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu