Haber

Somloi Galuska tarifi! MasterChef Somloi Galuska nasıl yapılır?

Somloi Galuska, Türk mutfağını sevenlerin mutlaka denemesi gereken bir tanım, ağızda eriyen kıvamıyla özel bir lezzet seçeneği olarak öne çıkıyor. Peki Somloi Galuska nasıl yapılır? Somloi Galuska nedir? Somloi Galuska nasıl yapılır, Somloi Galuska yapılırken nelere dikkat edilmelidir? MasterChef’te Somloi Galuska yapıldı, klasik Somloi Galuska evde yapıldı! İşte en keyifli Somloi Galuska!

SOMLOİ GALUSKA TARİFİ!

HAMUR İŞİ

o 8 yumurta, ayrılmış

o 125 ml (1/2 su bardağı) şeker

o 1 tutam tuz

o 30 ml (2 yemek kaşığı) çekilmiş ceviz (seçtiğiniz)

o 15 ml (1 yemek kaşığı) şekersiz kakao tozu

KREM

o 500 ml (2 su bardağı) süt

o 5 ml (1 çay kaşığı) vanilya veya yarım vanilya çubuğu

o 5 yumurta sarısı

o 125 ml (1/2 su bardağı) şeker

o 65 ml (1/4 su bardağı) un

YAĞMURLAMA VE DEKORASYON

o 250 ml (1 su bardağı) kıyılmış ceviz

o 100 gr (1/4 lb) kuru üzüm (bir gün önceden ıslatın)

o 125 ml (1/2 bardak) rom

o 45 ml (3 yemek kaşığı) kayısı reçeli

o 50 g (0,10 lb) eritilmiş bitter çikolata

CHANTILLY

o Krem %35

o Şeker

Vanilya

• Hazırlık

o Kuru üzümleri bir gün önce romda bekletin.

o Fırını önceden 350o F’ye (180 C) ısıtın. Üç adet kare kek kalıbını yağlayın.

o Yumurta sarılarını ve şekeri bir kasede çırpın. Katlarken önceden tuzla karıştırılmış unu ekleyin. Bir mikser veya mikser kullanarak yumurta aklarını sert zirvelere kadar çırpın. Yumurta aklarını yavaş yavaş yumurta sarısı ve şeker karışımına ekleyip karıştırın.

o Elde edilen hamuru üçe bölün. İlk üçte biri olduğu gibi kalır. 2.ye çekilmiş fındıkları, 3.ye kakaoyu ekleyin. Hazırlanan kalıplara paylaştırıp 15-20 dakika pişirin.

o Kremayı pişerken hazırlayın. Sütü ve vanilyayı tencereye alıp ısıtın. Yumurta sarılarını ve şekeri bir kasede birlikte çırpın. Unu ekleyin. Bu karışımı kaynayan sütün içine dökün. Çırparak 5 dakika veya krema koyulaşana kadar pişirin. Bir elekten geçirin.

o Üç pandispanyayı kalıptan çıkarın. Cevizlerden başlayarak tabağa dizin. Üzerini kremayla kaplayın, üzerine kıyılmış ceviz serpin ve romlu kuru üzüm serpin. Daha sonra kakaolu pandispanyayı yerleştirin. Üzerini kremayla kaplayın, üzerine fındık serpin ve ilkindeki gibi kuru üzüm serpin. Hafif pandispanya ile tamamlayın.

o Kayısı reçelini üzerine ince bir tabaka halinde yayın. Kalan krema, fındık ve kuru üzümle kaplayın. En az 2 saat buzdolabında dinlenmeye bırakın.

o Servis etmek için pastayı kareler halinde kesin. Bunları başka kaplara yerleştirin. Krem şanti ile kaplayın. Eritilmiş çikolatayı gezdirin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu